TIPS & TRICKS

BROW ADVIES

WELKE WENKBRAUW PAST BIJ JOU?

Moet ik mijn wenkbrauwen epileren?Sommige vrouwen hebben van nature perfect gevormde wenkbrauwen, maar de meesten hebben een beetje hulp nodig bij het creëren van hun ultieme wenkbrauw. Mocht je je wenkbrauwen willen epileren, houd dan de volgende brow-rules in je achterhoofd.

✔ Investeer in een goed pincet. Hierdoor is de kans kleiner dat je haartjes afbreken en kun je preciezer de haartjes pakken die je we wil halen.

✔ Haal nooit teveel haartjes weg! Het kan lang duren voor ze weer terug groeien, dus als je twijfelt kun je ze beter nog even laten zitten.

✔ Gebruik liever geen vergrootspiegel, omdat je dan je totale oogopslag mist. Het is beter om je spiegel iets verder weg te houden, dit is immers ook hoe anderen jou zien.

✔ Mocht je er zelf toch niet helemaal uit komen, ga dan de eerste keer naar een brow expert. Zij kan samen met jou de perfecte vorm voor je wenkbrauwen bepalen, waarna je deze makkelijk zelf bij kunt houden.

Hoe bepaal ik mijn vorm?De vorm van je gezicht bepaalt voor een groot deel welke vorm wenkbrauw het best bij jou past. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Let er dan op dat je je wenkbrauwvorm iets rechter houdt. Hoekige wenkbrauwen passen beter bij een iets langer gezicht. Wel is het belangrijk om niet te veel af te wijken van je natuurlijke vorm, die past immers het best bij jou. En onthoud: geen gezicht is symmetrisch, dus je wenkbrauwen hoeven niet precies gelijk te zijn.

Welke kleur product kies ik?Een wenkbrauwproduct kies je altijd in de kleur van jouw wenkbrauwen. Dit is namelijk niet altijd de kleur van je haar! Sommige blonde vrouwen hebben van zichzelf bijvoorbeeld vrij donkere wenkbrauwen, hierbij hoort dan ook een wat donkerder product om de expressie in het gezicht te behouden. Zorg er wel voor dat de kleur van je wenkbrauwen bij de rest van je gezicht past, en kies liever voor iets koelere tonen dan de iets warmere tonen. Dat geeft vaak een natuurlijker resultaat.
Tip: controleer de kleur ook altijd even in daglicht. Dit geeft soms een ander effect dan wanneer je binnen zit.

MEER WETEN

Sluit
Sluit