1. MNY CSR logo 1C

  Productie in Europa

  Onze producten worden ontworpen in New York, onze inspiratiebron voor de nieuwste makeup trends. Het grootste deel van onze producten voor de Europese markt wordt in Europa geproduceerd. Hiermee kunnen wij de transportafstanden verkorten, waarmee we ons CO2 verbruik verminderen.

 2. MNY CSR logo 2C

  CO2 neutrale fabrieken

  Onze fabriek in Italiƫ, waar het grootste deel van de Maybelline producten wordt geproduceerd, is CO2 neutraal. Daarnaast is onze fabriek in Italiƫ waterlooped. Dit betekent dat er geen nieuw water de fabriek in komt, of verlaat - met uitzondering van het drinkwater voor collega's en sanitair. Het water wordt zo continu hergebruikt waardoor we veel water kunnen besparen.

  Meerdere stappen zijn - en worden - gezet om ervoor te zorgen dat onze fabrieken de planeet zo min mogelijk belast. Hierbij kun je denken aan het verkrijgen van groene energie door windkracht en zonnepanelen en het gebruik van regenwater als bewateringssysteem. Ook worden bouwmaterialen, verlichting en isolatiematerialen met veel zorg uitgezocht. We respecteren de limieten van de aarde en doen wat we kunnen om hier ons steentje aan bij te dragen.

 3. MNY CSR logo 3C

  Minder plastic

  Bij Maybelline doen we ons best om ons plasticverbruik te verminderen, door middel van het lichter maken van onze verpakkingen en optimaler te verpakken. Daarnaast proberen we gerecycled plastic te gebruiken.

  Ook maken we gebruik van een specifieke methode om onze producten te evaluaren, namelijk de zogenaamde SPOT design tool: dit staat voor Sustainable Product Optimization Tool. Hiermee evalueren we onze sociale impact en die op het milieu, en ontwerpen we nieuwe formules zodat de impact hiervan altijd verbeterd is ten opzichte van het oude product. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een aangepaste verpakking met minde rplastic of een meer milieubewuste formule.

  Ontdek meer informatie over deze eco-design tool.

 4. MNY CSR terracycle3

  In de winkel

  Bij onze retailers kom je onze duurzame Pop Up display tegen. Deze kartonnen displays zijn gemaakt van FSC karton, wat betekent dat de grondstof voor het papier(product) afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast worden de displays plat verzonden naar de winkels. Dit heeft een drastisch verlagend effect op de hoeveelheid CO2-uistoot bij het transport van de displays: we hebben hierdoor namelijk tot 88% minder vrachtwagens per jaar nodig. Zo kunnen we ook in de winkel onze producten op een duurzamere manier presenteren.

Extra vragen?

We hopen dat deze informatie je heeft geholpen. Heb je een vraag over onze duurzaamheidsinitiatieven of heb je goede ideeën hierover, die je met ons zou willen delen? Neem dan contact op met onze Consumer Care afdeling.
Oeps, het lijkt erop dat je niet bent ingelogd! Of maak een account aan.