Creeër Volle Natuurlijke Wenkbrauwen met een Wenkbrauwpotlood: Tips & Tutorials van Maybelline

Het bijtekenen van wenkbrauwen is heel eenvoudig met een wenkbrauwpotlood. Lees hier hoe je stap voor stap volle, natuurlijke wenkbrauwen creëert.
Zo teken je jouw wenkbrauwen mooi en natuurlijk bij met een wenkbrauwpotlood

Heb jij van nature hele lichte wenkbrauwen, of heb je juist moeite jouw borstelige wenkbrauwen in model te houden? Misschien heb je nauwelijks tot geen wenkbrauwen? Of je bent niet meer tevreden over je wenkbrauwvorm, omdat je je wenkbrauwen teveel hebt geëpileerd. Wat jouw wenkbrauwsituatie ook is, met de juiste wenkbrauwproducten kun je ze vorm geven en inkleuren zoals jij dat wil. Het is dan handig om hiervoor de juiste technieken en producten voor te kennen. In dit artikel vertellen we je alles over het wenkbrauwpotlood. Vraag je je af waarvoor je een wenkbrauwpotlood kunt gebruiken of welke kleur je moet kiezen? No worries, na het lezen van dit artikel ben jij de expert! Is dit artikel dan alleen geschikt voor mensen met wenkbrauwproblemen? Zeker niet! Heb je een prachtige wenkbrauwvorm en wil je die accentueren, dan kunnen je met een wenkbrauwpotlood je ogen benadrukken. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit doet!

Hoe gebruik je een wenkbrauwpotlood?

Voor het creëren van een mooie, natuurlijke volle wenkbrauw look met een wenkbrauwpotlood hebben wij een eenvoudig stappenplan voor je opgesteld:

Stap 1: Borstel eerst je wenkbrauwen

Wenkbrauwen borstelen

Voordat je je wenkbrauwen intekent met een potlood borstel je de wenkbrauwen naar boven. Eventueel zou je hiervoor ook een droog wimperborsteltje kunnen gebruiken, maar de meeste wenkbrauwpotloden bevatten een (recht of gebogen) borsteltje bedoeld om mee te kammen. De spiraalvormige borstelharen kunnen wenkbrauwen vorm geven. Nadat je je wenkbrauwen hebt ingevuld met het potlood kun je de wenkbrauwen opnieuw omhoog borstelen om de kleur te vermengen en eventuele weerbarstige haartjes vorm te geven.

Stap 2: Kies de juiste kleur

Kies je kleur

Als je donker haar hebt, kies dan een kleur die één of twee tinten lichter is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen voor een natuurlijk effect. Indien je licht haar hebt en je voor een donkerdere wenkbrauw wil gaan, kun je kiezen voor een kleur die een halve tot een tint donkerder is dan je eigen wenkbrauwen.

Stap 3: Kies het juiste wenkbrauwproduct – de favorieten van Maybelline

Kies je product

Voor het invullen van de wenkbrauwen kun je een wenkbrauwpoeder of een wenkbrauw potlood kiezen. Kies je een potlood dan zal je al snel merken dat deze potloodjes ideaal zijn om kale, dunne plekjes mee op te vullen. Houd het potlood lichtjes vast en teken haarstreken in de schaarse gebieden. Je kunt hiervoor ook een stijve, schuine borstel gebruiken om de lijnen te verzachten. Maybelline’s Tattoo Brow Pencil is zo’n wenkbrauwpotlood waarmee je gaatjes gemakkelijk kunt inkleuren. Het potlood heet niet voor niets Tattoo; het blijft namelijk maar liefst 36 uur zitten!

Voor een extra natuurlijk effect biedt Maybelline’s Brow Ultra Slim uitkomst, een ultradun potlood waarmee je letterlijk haarfijne (1.5 mm smal) haartjes tekent. Een revolutionair product voor als je droomt van veel vollere wenkbrauwen dan waarmee je bent geboren: Maybelline’s Brow Extension-potlood. In dit potlood zitten namelijk ook fibers die met de eigen wenkbrauwhaartjes mengen waardoor je in één stap mooi volle wenkbrauwen creëert. Maybelline’s Eye Studio Brow Satin is een wenkbrauwpotlood en een poeder in één, voor een zacht, poederig resultaat. Gebruik het potlood om vorm te geven aan je wenkbrauwen en de poeder om het geheel op te vullen voor een satijnachtige look. Breng de poeder van dit product in de hoekjes aan en volg daarbij de haargroei richting.

Stap 4: Breng wenkbrauwproducten voorzichtig aan

Wenkbrauwen bijtekenen

Zorg dat je een spiegel bij de hand hebt. Gebruik een lichte hand en vermijd te veel product aanbrengen. Druk ook niet hard op de huid. Het is altijd makkelijker om kleur toe te voegen dan om het te verwijderen. Bekijk, terwijl je jouw wenkbrauwen bijtekent, de look van een afstandje in de spiegel totdat je het gewenste resultaat bereikt. Dit zal je helpen om te zien of de wenkbrauwen er visueel evenwichtig en natuurlijk uitzien.

Stap 5: Breng je wenkbrauwen in vorm

Wenkbrauwen in vorm brengen

Voor de juiste, natuurlijke vorm van je wenkbrauw kijk je naar wat het beste bij jouw gezichtsvorm past. Creëer de vorm door kleine, haarachtige streken te tekenen. Zorg ervoor dat de voorkant van je wenkbrauwen niet vierkant worden of te hard in het gezicht staan door intense wenkbrauwpotloodlijnen. Rek het uiteinde van je wenkbrauw ook niet te ver uit, want dit kan je gezicht optisch laten inzakken. Tot slot, voor een natuurlijke look, vermijd een boog die te puntig is en focus in plaats daarvan op een eenvoudige en vloeiende curve.

In dit artikel

fundament

7178748 Maybelline website resizing 2020 1440x1440px_4
Ontdek meer
fundament
Ontdek meer

Concealer

better-skin-concealer-foundation-emily-didonato-beautyimage-1x1
Ontdek meer
Concealer
Ontdek meer

CONTOUR EN HIGHLIGHT

contour-master-contour-gigi-hadid-beautyimage-1x1
Ontdek meer
CONTOUR EN HIGHLIGHT
Ontdek meer

Blush en Bronzer

blushbronzer-baby-cheek-gigi-hadid-beautyimage-1x1
Ontdek meer
Blush en Bronzer
Ontdek meer
Oeps, het lijkt erop dat je niet bent ingelogd! Of maak een account aan.