Krul Je Wimpers Zonder Wimperkruller: Tips & Tutorials van Maybelline

Je wimpers krullen zonder wimperkruller? Dat kan!

Er gaat niets boven mooi gekrulde wimpers om je ogen te vergroten en ze er op hun best uit te laten zien. Maar tenzij je van nature gezegend bent met oneindig lange, gekrulde wimpers, moeten de meesten van ons door het "wimperkruller" proces.

Toch is het perfect mogelijk om hetzelfde effect te bereiken zonder wimperkruller. Met een paar tips en tricks laten we je zien hoe je je wimpers kunt krullen zonder wimperkruller.

Creëer gekrulde wimpers met de wimperkruller

Velen hebben het in huis, maar slechts weinigen weten hoe het goed te gebruiken. We hebben het natuurlijk over de beroemde wimperkruller. Het is een van de belangrijkste schoonheidsaccessoires en is gericht op het krullen van de wimpers. Dankzij de wimperkruller worden jouw ogen groter en zien ze er opgewekter uit.

Omdat wimpers van nature de neiging hebben te gaan hangen, kunnen ze gemakkelijk worden rechtgezet en gebogen door druk uit te oefenen met een wimperkruller. In minder dan 10 seconden en met een beetje mascara om alles te fixeren, heb je in een oogopslag gekrulde wimpers.

Onze tip: Voor gekrulde wimpers over de hele lengte, druk je op drie verschillende punten: bij de wortel, in het midden en bij de punt.

Heb je beschadiging aan je wimpers door de wimperkruller?

De wimperkruller is relatief eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat je in een mum van tijd gekrulde wimpers hebt. Bij verkeerd gebruik kan het echter schade veroorzaken.

Als je te ruw bent met de tang of te veel en te lang druk uitoefent, kunnen je wimpers afbreken. De siliconen strips op de tang kunnen jouw wimpers ook beschadigen als ze in slechte staat zijn. Daarom wordt aanbevolen ze regelmatig te vervangen (om de zes maanden). Tot slot, gebruik nooit een wimperkruller na het aanbrengen van mascara. Omdat mascara je wimpers stijf maakt, kan de druk van de wimperkruller ze breken. Zorg er dus altijd voor dat je schone wimpers hebt voordat je een wimperkruller gebruikt.

Je wimpers krullen zonder wimperkruller

Zoals je ziet, kan het dagelijks gebruik van een wimperkruller gevolgen hebben voor jouw wimpers en ze op lange termijn kwetsbaarder maken. Als je geen wimperkruller hebt of wilt gebruiken, kan het ook zonder.

Lepel voor gekrulde wimpers

Een van de meest geliefde en effectiefste grootmoedertrucjes is de theelepeltruc:

• Giet heet (niet kokend) water in een kopje en dompel er een metalen theelepeltje ongeveer 30 seconden in.
• Plaats dan de achterkant van het lepeltje tegen je ooglid, gelijk met je bovenste wimpers.
• Gebruik je vingers om je wimpers tien seconden tegen de lepel te houden.
Deze techniek duurt langer dan de wimperkruller, maar is net zo effectief.

Wattenstaafje voor gekrulde wimpers

Een andere grootmoedertip is om een wattenstaafje te gebruiken nadat je mascara hebt aangebracht. Door met het wattenstaafje zachtjes op de wimperbasis te drukken en omhoog te duwen, krul je je wimpers voordat de mascara opdroogt.

Wimpers krullen met mascara

Voor en na met Colossal Curl Bounce Mascara

Maar nu heb je dat allemaal niet meer nodig! Dankzij de Memory Curl-technologie krult de Colossal Curl Bounce Mascara met zijn gebogen borsteltje je wimpers onmiddellijk en zonder accessoires. Geen wimperbrekende krullers of grootmoedertrucjes meer, nu krijg je ultra-gekrulde wimpers en megavolume in één gemakkelijke stap. Jouw wimpers blijven de hele dag zacht en klontervrij. Je hebt niet veel laagjes mascara nodig voor een intense look.

Volg onze 3-stappen make-up routine om je blik te vergroten:

Stap 1: Wenkbrauwen vormgeven

Gevormde wenkbrauwen en gekrulde wimpers met Maybelline

Voor een goed gedefinieerde look, begin je met het modelleren van je wenkbrauwen met het Tattoo Brow 36H wenkbrauwpotlood. Dit langhoudende wenkbrauwpotlood (tot 36 uur) is gemakkelijk te gebruiken:

- Gebruik de punt van het potlood om de vorm van de wenkbrauw te bepalen.
- Gebruik het ingebouwde borsteltje om het materiaal te vervagen voor een natuurlijk resultaat.

Stap 2: Een opvallende oogopslag

Een opvallende ooglook met Maybelline

Maak jouw oogopslag opvallender door de Tattoo Liner Pencil op de rand van jouw ooglid te gebruiken en een kleine wing te maken. De ultra-gepigmenteerde crèmige textuur van het eyelinerpotlood glijdt gemakkelijk over de huid voor een intense kleur vanaf de eerste streek.
Stap 3: Gekrulde wimpers

Colossal Curl Bounce Mascara voor gekrulde wimpers met Maybelline

Voor gekrulde, volumineuze wimpers, gebruik je Colossal Curl Bounce Mascara met Memory Curl-technologie. Het gebogen borsteltje krult de wimpers en geeft je mega volume en ultra gekrulde wimpers zonder accessoires te hoeven gebruiken. 

Voor het beste resultaat breng je de mascara aan op schone wimpers, breng je niet te veel laagjes aan en laat je de mascara niet drogen tussen de laagjes in.

In dit artikel

fundament

7178748 Maybelline website resizing 2020 1440x1440px_4
Ontdek meer
fundament
Ontdek meer

Concealer

better-skin-concealer-foundation-emily-didonato-beautyimage-1x1
Ontdek meer
Concealer
Ontdek meer

CONTOUR EN HIGHLIGHT

contour-master-contour-gigi-hadid-beautyimage-1x1
Ontdek meer
CONTOUR EN HIGHLIGHT
Ontdek meer

Blush en Bronzer

blushbronzer-baby-cheek-gigi-hadid-beautyimage-1x1
Ontdek meer
Blush en Bronzer
Ontdek meer
Oeps, het lijkt erop dat je niet bent ingelogd! Of maak een account aan.