MAYBELLINE NEW YORK - CONSCIOUS TOGETHER

Wij maken make-up. En streven naar verandering, allemaal samen, product na product, proces na proces, stap na stap. Samen bewust worden, daar gaan we voor.


Als het grootste make-upmerk ter wereld, zijn we geïnspireerd om te veranderen naar een meer verantwoord bedrijfsmodel. Met trots kunnen we dan ook ons Conscious Together-programma voorstellen. Het programma omvat een aantal ambitieuze doelstellingen op het gebied van verpakking, afvalverwijdering, productie en formules die we tegen 2030 willen bereiken.

 1. BEWUSTE VERPAKKING

  WAAR STAAN WE VANDAAG?

  We hebben hard gewerkt aan oplossingen om gerecyclede materialen in onze producten te gebruiken.

   

  HOE HEBBEN WE DAT GEDAAN?

  • Sinds 2018 hebben we 600 ton nieuw plastic vervangen, meer dan drie keer zoveel als het Vrijheidsbeeld (zonder de sokkel).In plaats daarvan kozen we voor gerecycled plastic voor de vele onderdelen in onze producten.

  • De verpakking van onze Green Edition-collectie bestaat uit onderdelen die gemaakt zijn met tot 95% gerecyclede materialen.

  • We gebruiken 50% gerecycled plastic voor onze blisterkaarten die in onze fabrieken in de VS worden gemaakt.

  • We hebben de primaire verpakking van Color Sensational Lipstick lichter gemaakt, in de VS met 10% en in de EU met 14%.

  • Al onze glazen flacons voor foundations en nagellak zijn gemaakt met minimaal 20% PCR (post-consumer gerecycleerde inhoud). Sinds 2022 zijn we begonnen met het proces om de ondoorzichtige tubes van onze producten, zoals de Instant Perfector Matte, te maken met minimaal 24% PCR-materiaal, zowel in Europa als in de VS.

   

  ONS DOEL

  Tegen 2023 zullen alle plastic verpakkingen van Maybelline gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic

 2. Bewuste productie

  WAAR STAAN WE VANDAAG?

  73% van de productiefaciliteiten van Maybelline zijn koolstofneutraal*.

   

  HOE HEBBEN WE DAT GEDAAN?

  We hebben ons energieverbruik verminderd door energie-efficiënte maatregelen te nemen, van bijvoorbeeld ledverlichting en energiezuinige compressoren tot het behalen van een LEED-certificaat. Verder zijn we overgeschakeld op hernieuwbare energie door zonnepanelen op onze sites te laten plaatsen, biomassa te gebruiken en in te zetten op externe projecten voor hernieuwbare energie, allemaal om koolstofneutraliteit te bereiken.

   

  ONS DOEL

  Tegen 2025 zullen al onze eigen sites koolstofneutraal zijn door nog energiezuiniger te werken en 100% hernieuwbare energie te gebruiken. Tegen 2023 zullen we de koolstofuitstoot van onze volledige productcyclus met 50% verlaagd hebben** We werken samen met onze leveranciers, producenten, verdelers en consumenten om de koolstofuitstoot van onze producten terug te dringen.

   

  *We hebben koolstofneutraliteit bereikt voor emissies van scope 1 en 2 voor 8/11 productiefaciliteiten die 79% van MNY's totale productie in 2020 vertegenwoordigen. **Vergeleken met de uitgangswaarde van 2016 in scopes 1, 2 en 3.

 3. Bewuste formules

  WAAR STAAN WE VANDAAG?

  Ingrediënten van natuurlijke oorsprong

  Onze eerste stap was de lancering van ons Green Edition-assortiment, minimaal 70% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. We beschouwen een ingrediënt als van natuurlijke oorsprong als het onveranderd is ten opzichte van zijn natuurlijke staat of als het bewerkt is, maar nog steeds meer dan 50% van de moleculaire structuur van de oorspronkelijke natuurlijke bron bevat.

   

  Duurzaam inkoopbeleid

  De volgende ingrediënten worden door ons verantwoord ingekocht: karitéboter, cacaoboter, rijstzemelenolie en sesamzaadolie. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de grondstoffen van plantaardige oorsprong afkomstig zijn van toeleveringsketens die de biodiversiteit beschermen en hun ecologische voetafdruk beperken.

   

  ONS DOEL

  Tegen 2023 zal 95% van onze ingrediënten van biologische oorsprong zijn, uit veelvoorkomende mineralen of circulaire processen. We werken samen met onze Research & Innovation-teams om de kracht van Groene wetenschap te gebruiken voor de samenstelling van hoogwaardige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hierbij doen we een beroep op meer verantwoorde processen voor de verwerking, extractie en fermentatie.

 4. Bewust met afval omgaan

  WAAR STAAN WE VANDAAG?

  Vandaag kunnen recyclingsystemen de meeste make-upproducten niet verwerken omdat de verpakkingen te klein zijn (minder dan 20 ml) en vaak gemaakt zijn van verschillende materialen die het recyclingproces verstoren.

   

  ONS DOEL

  We hebben genoeg van make-up op de stortplaats! Het is dan ook onze ambitie om cosmeticarecycling voor iedereen toegankelijk te maken, zodat verpakkingen na gebruik een nieuw leven krijgen. Daarom zullen we, in samenwerking met het wereldwijde duurzaamheidsadviesbureau South Pole, investeren in de ontwikkeling van recyclingtechnologieën en -processen voor make-up.

Samen staan we sterk

Maak kennis met enkele van onze teamleden die uitleggen hoe ze ons helpen om samen bewust te zijn.

VOETNOTEN:

*We beschouwen een ingrediënt als van natuurlijke oorsprong als het onveranderd is ten opzichte van zijn natuurlijke staat of als het bewerkt is, maar nog steeds meer dan 50% van de moleculaire structuur van de oorspronkelijke natuurlijke bron bevat.
**Vegan formules, met andere woorden formules die geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten.
***Met een clean formule bedoelen we dat we ervoor gekozen hebben om dit product te formuleren zonder bepaalde ingrediënten zoals parabenen en minerale olie, en andere ingrediënten die op een lijst staan die sommige consumenten willen vermijden.