GEZICHTSMAKE-UP 101

VIND EEN CONCEALERTINT VOOR JOUW HUIDSKLEUR

TIPS VAN VISAGISTE GRACE LEE


We hebben het allemaal wel eens gedaan. We hebben het allemaal meegemaakt. Die te bleke concealer onder je ogen die op de een of andere manier je donkere kringen alleen maar erger maakt. Die te donkere of vreemd perzikkleurige concealer die opvallend op je puistje zit als om uit te schreeuwen: "Hé iedereen, hier moet je kijken!" Ja, als het misgaat met concealer, dan gaat het echt mis. En 99,9% van de keren dat het misgaat, is dit omdat je de verkeerde tint draagt, eentje die niet bij je huidskleur past.


Het is belangrijk om te benadrukken dat concealer niet bedoeld is om je teint te egaliseren. De meeste concealers zij vrij dekkend en vallen dus op als je ze hiervoor gebruikt. Egaliseer je teint eerst met je foundation en gebruik dan je concealer om puistjes en donkere kringen te maskeren.

VIND EEN CONCEALERTINT VOOR JOUW HUIDSKLEUR

De vuistregel voor het kiezen van je concealertint is gebaseerd op jouw foundation tint.

Schoonheidsspecialisten adviseren dat je altijd twee tinten concealer in je assortiment moet hebben, een lichtere en een donkderdere, aangezien je huidskleur voortdurend een beetje verandert door dagelijkse blootstelling aan de zon. Bovendien gebruiken visagisten meerdere tinten concealer voor verschillende eindresultaten.

 

VIND EEN CONCEALERTINT VOOR PUISTJES

Maybelline visagiste Grace Lee raadt aan om "een iets donkerdere concealer te gebruiken voor het maskeren van puistjes om de kleur van het puistje te blokkeren. Daarna gebruik je een lichtere concealer of een concealer die overeenkomt met je huidskleur om de twee te blenden."

Pro-tip: Als je een concealer onder een gezichtsmasker gebruikt, probeer dan Super Stay Full Coverage Long Lasting Concealer, die niet uitloopt of afgeeft!


Vrouw brengt Instant Age Rewind aan onder de lippen

VIND EEN CONCEALERTINT VOOR KRINGEN ONDER JE OGEN

Om donkere kringen onder je ogen te verbergen, kies je een concealer die één tint lichter is dan degene die matcht met je foundation.


Vrouw brengt Instant Age Rewind aan onder de ogen

VIND EEN CONCEALERTINT VOOR CONTOURING

Voor contouren kies je een concealertint die 1-2 tinten lichter of donkerder is dan degene die matcht met je foundation.

"Om een concealer als highlighter te gebruiken, kun je simpelweg de lichtere concealertint aanbrengen op de zones die je van nature wilt highlighten," zegt Lee. "Bijvoorbeeld de bovenkant van je jukbeenderen, onder je wenkbrauwbot, het midden van je voorhoofd, de brug van je neus en je kin. Lachrimpels zijn ook populair om te highlighten. Het aanbrengen van een lichtere concealer op de lachrimpels helpt om de lijntjes minder zichtbaar te maken." Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Concealer Treatment" is hiervoor onze favoriet!


Vrouw brengt Instant Age Rewind aan boven het jukbeen

ONLINE EEN CONCEALERTINT KIEZEN

Om online de juiste concealertint te kiezen, raadpleeg je best onze Foundation Finder-tool. Deze raadt je de perfecte tinten voor foundation en concealer aan op basis van jouw huidskleur en ondertonen!