HET VERSCHIL TUSSEN EEN BB EN CC CREAM

EEN BB CREAM ONDERSCHEIDT ZICH WEL DEGELIJK VAN EEN CC CREAM!


Je zult vast en zeker wel al eens gehoord hebben van CC creams. Ze verschenen vlak na de welbekende BB creams op de markt. Hoewel de benaming mogelijk anders doet vermoeden, gaat het hier over twee totaal verschillende producten. Ze zijn eigenlijk heel duidelijk van elkaar te onderscheiden, zelfs! 'CC' staat voor 'color correcting' of ook wel 'complexion corrector', wat betekent dat CC creams een teintcorrigerende werking uitoefenen. De crème-textuur van CC creams is doorgaans wat dikker en zwaarder. Dit in tegenstelling tot de lichte en luchtige textuur waar BB creams zo bekend om staan. CC creams zijn speciaal ontwikkeld om donkere vlekjes, roodheid en teintoneffenheden weg te werken en de teint te egaliseren. Echter bevatten ze niet al die huidverzorgende bestanddelen die je typisch kan terugvinden in BB creams. Dus, hoewel een CC cream de uitstraling van je teint aanzienlijk verbetert, is hij zeker geen vervanger voor je BB cream, foundation of getinte vochtinbrengende crème. En, tijdens de zomermaanden zit je dan ook zeker goed met je BB cream.


Tabel BB Cream en CC Cream - Betekenis naam, dekking en aandachtspunten

ZIEHIER JE GO-TO PRODUCT VOOR DE ZOMER: BB CREAM...

Goed nieuws: de zomer komt eraan! Zon, zee, strand... zalig gewoon! Het minpuntje? Het heldere zonlicht legt extra nadruk op je teintoneffenheden en niet-zo-feilloze make-uplook. Maar wat als je toch ook liever niet helemaal onopgemaakt de deur uitgaat? Dan zit je goed met een BB cream.


WAT IS EEN BB CREAM?

'BB' staat voor 'beauty balm' of 'blemish balm'. Een BB cream is een verzorgende en beschermende getinte dagcrème. De superlichte textuur zorgt ook voor een licht dekkend kleurresultaat: ietsje lichter dan wat je bekomt met een standaard foundation. Een BB cream zorgt dus voor een mooi dekkend kleurresultaat, egaliseert je teint en laat je huid stralen met een mooie glow. Wat een BB cream dan weer niet doet, is verkleuringen van de huid of puistjes verdoezelen. Daar heb je immers een concealer voor nodig! Wat een BB cream vooral zo geweldig en bijzonder geschikt maakt voor dagelijks gebruik, is dat het boordevol huidverzorgende bestanddelen zit.


ER ZIJN TAL VAN BB CREAMS, PERFECT AANGEPAST AAN DE SPECIFIEKE NODEN VAN IEDER HUIDTYPE...

De huid heeft de neiging om sneller vet te worden tijdens de warme zomermaanden. Probeer daarom Dream Pure BB Cream als je al snel last hebt van een vette huid, of als je op zoek bent naar een BB cream om de zichtbaarheid van acne te verminderen. Deze crème bevat salicylzuur, vermindert roodheid, heeft een teintmatterende werking, verdoezelt teintoneffenheden, maakt de poriën minder zichtbaar, gaat een glimmende huid tegen en werkt vochtinbrengend in. Bovendien is de crème olievrij en dermatologisch getest wat huidverdraagzaamheid en allergische reacties betreft.
Maar als je een droge of rijpe huid hebt, dan moet je iets anders uitproberen: Dream Fresh BB Cream met SPF 30. Deze crème verheldert en egaliseert je teint én verdoezelt oneffenheden. Ook deze crème is olievrij en dermatologisch getest wat huidverdraagzaamheid en allergische reacties betreft. Hij is tevens geschikt voor de gevoelige huid.