GEZICHTSMAKE-UP 101

HET VERSCHIL TUSSEN GEL & PUTTY GEZICHTSPRIMER

VOOR DE PERFECTE MAKE-UP BASIS


Gezichtsprimer is tegenwoordig onmisbaar in elk make-up tasje, en terecht. In slechts 5 seconden biedt het je heel wat schoonheidsvoordelen: Voor het aanbrengen van je foundation smeer je een kleine hoeveelheid primer uit op je huid. Dit zorgt voor een gladde, kleverige “canvas” waarop je make-up perfect hecht voor een egale en vlekkeloze look. Inderdaad, er zijn heel wat verschillende soorten primer verkrijgbaar: Vaste, getextureerde formules in een compact doosje en vloeibare, zachtere formules in een tube. Welke is de beste? Heeft de ene meer voordelen dan de andere? We gaan er dieper op in.

Gel Primer

Gelprimer heeft meestal een zijdezachte structuur die je uitveegt met je vingers of een make-upsponsje. Het voordeel van gelprimer: hij is makkelijk aan te brengen en geeft je huid een koele, matte finish. Het nadeel is dat het meestal iets minder effectief is om je make-up langer te laten houden dan andere structuren.

Putty Primer

Putty primer heeft meestal een vaste vorm die je uitveegt met een make-upsponsje. Het voordeel van putty primer: hij zorgt ervoor dat make-up glad blijft en extra lang blijft zitten. Nadelen: de dikke, volumineuze applicatie is niet intuïtief of makkelijk aan te brengen. Dit resulteert vaak in vlekkerige gezichtsmake-up. De harde textuur geeft soms een vette finish en kan je huid “zweterig” doen aanvoelen onder je make-up. Als je het compacte doosje met putty open laat, trekt het bacteriën aan en gaat de putty hard worden waardoor hij niet meer bruikbaar is.

HET BESTE VAN DE TWEE: FIT ME PRIMER

Fit Me Mattifying Primer heeft een zijdezachte en toch goed fixerende textuur die je met je vingers of een make-upsponsje kan uitsmeren. Deze nieuwe primerformule voldoet aan je behoeften en je wensen. Houdt lang, tot wel 16 uur. Bevat geen olie, verfrist je gezicht en is ademend. Hydrateert en vermindert glans. Boordevol kaolienklei en silica om je de hele dag te beschermen tegen vet en glans zonder je huid uit te drogen. Bovendien bevat het een SPF 20 zodat je een stap kan overslaan in je dagelijkse routine terwijl je je huid toch beschermt.

 

Vóór en na het aanbrengen van primer