GEZICHTSMAKE-UP 101

WAT IS NIET-COMEDOGENE MAKE-UP?

MAKE-UP DIE DE PORIËN NIET VERSTOPT


Wellicht heb je de term niet-comedogeen wel eens op de verpakking van make-up of huidverzorging zien staan. Mogelijk wist je toen niet wat dit juist inhield? En dan ben je nu hier beland na een online zoekopdracht te hebben uitgevoerd en heb je dit artikel hier voor je. Je bent aan het juiste adres!

DUS... WAT IS NIET-COMEDOGENE MAKE-UP?

De term "comedoon" verwijst simpelweg naar een verstopte porie, oftewel een puistje in wording. Producten met het label "niet-comedogeen" zijn zodanig samengesteld dat ze niet-huidirriterend werken en dus ook geen acne veroorzaken. Er zijn echter geen standaardvoorwaarden waaraan producten moeten voldoen om als niet-comedogeen te worden bestempeld. Houd er dus rekening mee dat niet alle producten met de vermelding "niet-comedogeen" de poriën ook daadwerkelijk niet gaan verstoppen. Mocht je al snel last hebben van puistjes en een vette, glimmende huid, dan kun je best op zoek gaan naar producten die niet-comedogeen én olievrij zijn. Hoewel foundation en concealer doorgaans niet-comedogeen zijn, vallen overige gezichtsmake-up producten, waaronder fixeerpoeder en bronzer, ook onder diezelfde porievriendelijke categorie!

DE BESTE NIET-COMEDOGENE FOUNDATION: FIT ME FOUNDATION

Deze teintmatterende foundation vermindert de zichtbaarheid van poriën, gaat het glimmen van de huid tegen, vervaagt roodheid en werkt teintoneffenheden weg, met een mooie naturelle look al resultaat. Dit dermatologisch geteste en veilig bevonden product is ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid.


Fit Me products

DE BESTE NON-COMEDOGENE CONCEALER: INSTANT AGE REWIND CONCEALER

Deze legendarische, sterk geconcentreerde concealer laat je huid ademen en verdoezelt donkere kringen en fijne lijntjes zodat de oogcontour er direct frisser uitziet.


Productlaydown Instant Anti Age Eraser


DE BESTE NON-COMEDOGENE CONCEALER: SUPER STAY CONCEALER

Deze concealer heeft een lichte textuur die zorgt voor een hoogdekkend kleurresultaat. De formule werkt krachtig in, maar is toch ook bijzonder mild voor de huid. Deze olievrije en ongeparfumeerde formule is dermatologisch getest en veilig bevonden voor de gevoelige huid. Deze concealer is waterproof, geeft niet af, vlekt niet en zorgt voor een-uur langhoudend kleurresultaat.


productlaydown superstay concealer