LIQUID EYELINER 101

Vloeibare eyeliner is perfect om jezelf een subtiele winged lijn of mysterieuze cat eyes te schenken. Op het eerste gezicht lijken die misschien niet zo gemakkelijk aan te brengen, maar met deze tips & tricks heb je de winged liner look in een handomdraai onder de knie.
 1. KIES JE EYELINER: KWASTEYELINERS

  Vloeibare eyeliners met een borstelpunt lijken wat op een verfborstel. Beide hebben immers soepele haartjes. Daar moet je eerst even aan wennen, maar later kun je er supernauwkeurige lijnen mee tekenen: van dun als een scheermesje tot dik en grafisch.

 2. KIES JE EYELINER: EYELINERS MET EEN VILTEN PUNT

  Vloeibare eyeliners met een vilten punt zijn harder dan een kwast. Perfect dus om dikkere lijnen en opvallende looks te creëren.

  Hyper Precise Vloeibare eyeliner
 3. AAN DE SLAG

  Ben je van plan om ook oogschaduw op te doen? Breng die dan aan vóór je met de vloeibare eyeliner begint. Op die manier zal je oogschaduw later je eyeliner niet bedekken en bovendien helpt ze om de liner te fixeren.

 4. PLAATS DE PUNTEN IN HET MIDDEN VAN JE OOGLEDEN

  Deze techniek is even eenvoudig als bij een 'verbind de punten-tekening'. Het is veel eenvoudiger om zo te werken dan om in één keer een perfecte, feilloze lijn te tekenen. Begin door met de vloeibare eyeliner een punt te plaatsen in het midden van je wimperlijn. Doe dit met je oog dicht. De grootte van het punt geeft aan hoe dik je je eyeliner wil.

 5. ZET DE PUNTEN IN DE HOEKEN

  Breng een klein puntje aan in de binnenhoek van je oog, daar waar je wil dat de eyeliner begint. Plaats een tweede puntje in de buitenhoek, op de plek waar de 'wing' moet beginnen. Teken tot slot een puntje waar de 'wing' moet eindigen, in een hoek omhoog, weg van de wimperlijn.

 6. VERBIND DE PUNTEN

  Je bent er klaar voor. Trek een lijn tussen de punten en kleur in waar nodig. Neem een wattenstaafje en doop het in make-up remover om eventuele foutjes weg te vegen en een scherpe 'wing' te creëren. Wees niet bang om fouten te maken, zo goed als alle professionele make-upartiesten gebruiken dit trucje om nauwkeurige, gelijkmatige lijnen te tekenen.