Onze Beloftes: Kwaliteit, Innovatie en Schoonheid bij Maybelline

Hoge kwaliteit make-up voor iedereen

7796048_Duurzaamheids pictos_1440x1440px_05
Bij Maybelline werken we hard om voor jou de beste ingrediënten en formules te vinden, voor elk van onze producten. Hier wordt door ons dan ook veel tijd aan besteed. Daarnaast zijn we constant bezig met het verbeteren van de prestaties van onze producten. Zo willen we jou van de hoogste kwaliteit producten voorzien: makeup die elk type weer en levensstijl aankan. Van lipstick die de hele dag blijft zitten tot foundation waarbij je huid blijft ademen en mascara die er pas af gaat wanneer jij dat wil.

Dit betekent niet dat er geen verbetering meer plaats kan vinden. We houden onze ogen open en zijn met onze laboratoria altijd op zoek naar de nieuwste innovaties.

Wil je meer weten over een ingrediënt in jouw Maybelline product? Ontdek hier alles over onze ingrediënten.

Producten getest door experts

7796048_Duurzaamheids pictos_1440x1440px_06
Bij Maybelline worden de producten die jij gebruikt dermatologisch getest. Dit houdt in dat de producten onder toezicht van een dermatoloog door consumenten worden gebruikt. Dit helpt ons te bepalen of onze producten effectief zijn en goed getolereerd worden door de huid. Daarnaast is het overgrote deel van de Maybelline foundations niet-comedogeen. Dit betekent dat het product de poriën niet afsluit of verstopt.

Op onze oogproducten zie je vaak de term “oftalmologisch getest” staan, wat betekent dat de producten getest zijn op de menselijke huid rondom de ogen, onder toezicht van een dermatoloog. De huid rondom de ogen is namelijk extra gevoelig, dus het is van belang dat uitvoerig getest wordt of het product ook op dat stukje huid getolereerd wordt. Daarnaast is het overgrote deel van onze mascara’s hypoallergeen; de formule is dan zo gemaakt, dat er een verminderde kans is op allergische reacties. Dit maakt onze producten geschikt voor gevoelige ogen en lenzendragers.

Ben je benieuwd of jouw product hypoallergeen en/of geschikt is voor gevoelige ogen en voor dragers van contactlenzen? Dit vermelden wij altijd op de verpakking van onze producten en op de productpagina’s van onze website.

Geproduceerd in Europa

7796048_Duurzaamheids pictos_1440x1440px_08
Onze producten worden ontworpen in New York City: onze inspiratiebron voor de nieuwste make-up trends. De productie vindt echter plaats in Europa: 94% van onze producten voor de Europese markt worden hier geproduceerd. Hierdoor kunnen we de transportafstanden verkorten en dus ook onze CO2-uitstoot flink verminderen.

Daarnaast is onze fabriek in Italië – waar het grootste deel van de producten wordt geproduceerd – CO2-neutraal. Ook is deze fabriek waterlooped. Dit betekent dat er geen nieuw water de fabriek in komt of verlaat. Met uitzondering van het drinkwater voor collega’s en voor het sanitair. Door deze waterlooped constructie wordt water continu hergebruikt en wordt er dus veel water bespaard.
Voor een dierproefvrije wereld

7796048_Duurzaamheids pictos_1440x1440px_07f
Bij de L'Oréal groep - en daarmee Maybelline - geven wij om het welzijn van dieren en testen we niet op dieren. Al sinds 1989 – 14 jaar voordat de Europese regelgeving ons daartoe verplichtte – hebben wij de veiligheid van onze producten niet meer op dieren getest. Daarnaast is er bij ons al 40 jaar een baanbrekende manier van testen in gebruik, namelijk Episkin. Bij Episkin wordt de menselijke huid nagemaakt, deze gereconstrueerde huid kan worden gebruikt om te evalueren hoe cosmetische ingrediënten en producten zich gedragen op de menselijke huid. Zo worden onze producten zo goed mogelijk getest en komen er geen dierproeven aan te pas. Lees hier meer over Episkin.

L'Oréal stelt deze technologie zelfs beschikbaar aan bijvoorbeeld overheden en andere bedrijven, zodat ook door hen niet meer op dieren getest hoeft te worden.

Ben je benieuwd naar wat de L’Oreal Groep nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Klik dan hier.

Extra vragen of opmerkingen?

We hopen dat deze informatie je heeft geholpen. Wil je meer weten over de tolerantie van onze producten, heb je een specifieke vraag over een ingrediënt of product, of wil je jouw ervaring met onze producten met ons delen? Neem dan contact op met onze Consumer Care afdeling.
Oeps, het lijkt erop dat je niet bent ingelogd! Of maak een account aan.